Zink, koper en lood werk

Wij zijn gespecialiseerd in zink, koper en loodwerk. Lekkage verhelpen en totale vervanging.

Goten we hebben ze bijna allemaal op onze woning, of het nou een bakgoot is onder het pannendak, een verhulde goot onder de pannen naast het dakkapel of een kilgoot in het pannendak, ze zijn van essentieel belang, ze vangen heel veel regen water op en leiden het naar de regenpijpen.

Dakgoten worden uitgevoerd in zink, koper, pvc en lood, heel vroeger dan. Het meest voor komende is zink, zink is hard metaal wat in platen in onze werkplaats ligt, wij kunnen hier diverse dingen van maken zoals, dakgoten, deklijsten voor platte daken, regen pijpen, zinken wangen aan de zijkant van het dakkapel, en er worden zelfs daken mee bekleed, u moet daarbij denken aan uw erker dakje of het dakje boven de voordeuren en soms ook nog wel uw dakkapel. Er worden zelf daken compleet van zink gemaakt, dat zijn fels of roeven daken, dit wordt echter weinig meer toepast en is vaak alleen nog te zien op monumentale panden. Zink is een fijn materiaal om toe te passen voor de dakgoten en ook regenpijpen van zink zijn erg fraai. Zink heeft een levensduur van ongeveer 25jaar. Maar pas op, monteer en soldeer de goot wel juist, want door de werking van het materiaal, kunnen de soldeer naden scheuren en dat is zonde. Koper daar in tegen heeft een langere levensduur, maar is aanzienlijk duurder in aanschaf, en om koper te solderen heb je helemaal vakkennis nodig, dit heeft nog veel meer aandacht nodig dan zink. Dus niet voor ieder weg gelegd. Koper wordt weinig meer toegepast omdat het zo duur is en omdat er koperdieven rondlopen die het niet schromen om je regenpijp of dakgoot van je huis af te trekken.

Lood werk zit vooral bij stenen gevels, lood is een zacht materiaal en is buigzaam. Lood wordt gebruikt om het dak bij een stenen gevel waterdicht te maken,dit gebeur door het lood in de gevel aan te brengen, dit kan op verschillende manieren en dit hangt van de bouwsituatie af, Maar is erg belangrijk. Een verkeerde constructie met lood, of gescheurd lood kan grote lekkage veroorzaken. Lood wordt ook gebruikt om schoorsteen waterdicht af te werken op zowel een plat als hellend dak.

Een schoorsteen kan een heel zwak punt worden in de dakconstructie en vergt daarom speciale aandacht, het lood kan stuk gaan, de voegen kunnen slecht worden, de stenen kunnen te veel water opnemen en doorslaan, de cementlaag bovenop kan stuk gaan of in het ergste geval de schoorsteen is gescheurd of te barsten. Wij kunnen de hele schoorsteen weer in de juiste staat brengen door het lood te vervangen, voegen te vervangen, nieuwe cementlaag op de kop en impregneren van de schoorsteen. In het ergste geval kunnen we ook de hele schoorsteen verwijderen en het dak dicht maken of een nieuwe schoorsteen voor u opmetselen.