Platte daken

Bij ons bent u aan het juiste adres voor uw dak inspectie, klein onderhoud of totale renovatie met daarbij meteen isoleren van uw dak.

Wij zijn een bedrijf die geen klus te klein vindt, wij kunnen voor u het dak schoonmaken, uitwateringen maken, doorvoeren door het dak voor de openhaard of misschien wel de zonnen panelen, daarbij maken wij ook lichtkoepels voor echt meer licht in uw woning of dak betreding voor uw dakterras, wij pakken echt alles aan. Wij werken voor particulieren, hebben diverse aannemers bedrijven waarvoor we werken en diverse VvE’s waar we het complete dakonderhoud voor regelen.

Er zijn twee verschillende soorten bedekkingen voor op uw platte dak, bitumen of kunststof dakbedekking, wij kunnen het allebei aanbieden, maar geven toch de voorkeur aan bitumineuze dakbedekking, dit ziet er mooiere uit na verwerking en als het dak goed is aangebracht gaat het bijna net zo lang mee als kunststof. Bij totale renovatie van uw platte dak, vinden wij het heel belangrijk dat u dak juist wordt aangebracht en dat u er de komende 20 jaar geen omkijken naar heeft. Wij gebruiken daarom uitsluitende de beste materialen. Elk dak is anders, dus om u een juist advies te geven is het goed om samen met u een plan van aanpak te maken en dan kunnen wij u uitleggen hoe wij te werk gaan en welke materialen we op uw dak gebruiken.

Als u dan toch zo ver bent om uw dak compleet te renoveren, is het wel heel verstandig om naar dak isolatie te kijken, wij zijn dan met het dak bezig en kunnen het nu onder de dakbedekking aanbrengen in de meeste gevallen. De meeste warmte verdwijnt immers via uw dak naar buiten en dat is zonde, het is even investeren, maar dat bespaart u in de loop der jaren wel op uw energie rekening. En het heeft natuurlijk nog een voordeel, in de zomer houdt het de warmte ook buiten.

Als je het hele jaar bekijkt wordt uw platte dak constant blootgesteld aan diverse weersinvloeden, het ene moment hebben we een lekker zonnetje het ander moment vriest het weer, het is van groot belang dat u dak daar ook tegen kan. Door de klimaat verandering van de laatste jaren, hebben we ook steeds meer met hevige regenbuien te maken, waar onze daken en regenpijpen niet meer tegen bestand zijn. En er is niks verschrikkelijker dan water uit je plafon. Wij zijn als bedrijf er altijd mee bezig om u in de toekomst niet met de lekkage te laten zitten, dat doen wij door de uitwateringen van een dak te vergroten, nood overlopen maken, dakranden helemaal dicht plakken en de regenpijpen vergroten.

Daarnaast leggen wij ook vaak dakterrassen aan, of het nou een klein balkonnetje boven uw erker is, de uitbouw aan de achterzijde, of in Amsterdam helemaal boven op vijf hoog, waar je heerlijk uitzicht hebt, het kan niet gek genoeg. Er zijn verschillende systemen om van je dak een dakterras te maken, je moet daarbij denken aan, hardhouten of kunststof vlonder, houten of kunststof tegels, of gewone beton tegels, dan wel een speciale drainage tegel, deze zijn licht gewicht en het water kan er prima onder door. De kunststof tegels en beton tegels zijn in diverse kleuren uit te voeren, dus voor ieder wat wils.

Daarbij is er ook iets wat nog niet zo lang wordt toegepast, en dat is een groen dak, dit zijn tegels met 4 tot 6 verschillende plantjes, die een mooie groene omgeving geven. Het is niet alleen mooi maar heeft ook zo ze voordelen. Isolerende werking, vertraagt en vermindert de afvoer van water, heeft een geluiddempende werking en het verlengt de levensduur van je dak en het draagt bij aan het groener maken van verstedelijkte gebieden.

Voor het juiste advies over uw dakbedekking van u platte dak, neem gerust contact met ons op.